|
|
|
#1 |
|
Mambo Noob
|
Bölüm oluşturma
Selamun Aleyküm..
arkadaşlar mambo kurdum sorun yaşamadım, kurulumda vb. bölüm oluşturmaya geldi sıra menüleri hazırlayıp içeriklerini koyucaktık, gel gelelim bir türlü yapamadım çok karışık katagori ve bölüm oluşturmuştum silemiyorum acaip karıştırdım daha önce mkportal, phpnuke vs. kullandım ama ilk defa bu kadar zorlanıyorum. Gönüllü yardım sever arkadaşlarımız varsa başlık altında ana sayfada menüleri oluşturup içlerine içerik eklemeyi anlatabilirlermi? Msn ilede iletişime geçebiliriz isteyen arkadaşlarla şu mamboyu halledelim kardeşlerim
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Mambo User
|
Re: Bölüm oluşturma
Selam Mehmed,
Hiyerarsi, Bolum -> Kategori -> Icerik olarak gidiyor. Altta kalanlarin iclerinin bos olmasi gerekiyor ki, silebilesin. Sanirim bu kismi atladin. Icerisinde, icerik olan kategorileri silemezsin, dolayisiyla, kategorinin ait oldugu bolumu de. Oncelikle, icerigini duzenle. Bolum -> Kategori -> Icerik olayini. Daha sonra Menu Yoneticisinden, Menu ogeleri ekleyebilirsin. Ekleyecegin menu ogesi, Bolum Tablosu, Bolum Blogu, Kategori Tablosu/blogu, veya direk olarak icerige isaret ediyor olabilir. Biraz kurcala, bir kere olayi kaptim mi gerisi geliyor. http://mambo-manual.org 'a yada http://docs.mambo-foundation.org 'a bakabilirsin . sorun olursa, lutfen cekinme. Mambo'nun ogrenme egrisi cok dik degil, ilk kismi atlaman gerekiyor . elimiden geldigince yardimci olmaya calisiriz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Mambo Noob
|
Re: edit
Teşekkürler OCS başardım onu menüleri oluşturuyorum. Şuan ki sorunum edit yapmakla ilgili
Örnek olarak; En çok okunanlar deneme1 (7 hits) "hits" yazısını okunan olarak değiştiricem bunun gibi bir kaç edit yapmam gerekli birde örnek bir menü açtım; içeriğine girince deneme2 ( 1 öğe ) denemee3 ( 1 öğe ) şeklinde çıkıyor bunları yan yana yapacağı m oluştururken sağ sol diye soruyor birini sağ yaptım deneme amaçlı yalnız yine altına aldı. İlgilendiğiniz için tekrar, tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla, |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tools | |
|
|
| New To Site? | Need Help? |