Mambo forums
Forum Home Register Forum Rules FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Mambo CMS Forum > Mambo International Forums > Turkish Forum

Reply

Thread Tools
Old 15-01-2008, 05:33 AM   #1
mehmed
Mambo Noob

Bölüm oluşturma

Selamun Aleyküm..

arkadaşlar mambo kurdum sorun yaşamadım, kurulumda vb. bölüm oluşturmaya geldi sıra menüleri hazırlayıp içeriklerini koyucaktık, gel gelelim bir türlü yapamadım çok karışık katagori ve bölüm oluşturmuştum silemiyorum acaip karıştırdım daha önce mkportal, phpnuke vs. kullandım ama ilk defa bu kadar zorlanıyorum. Gönüllü yardım sever arkadaşlarımız varsa başlık altında ana sayfada menüleri oluşturup içlerine içerik eklemeyi anlatabilirlermi? Msn ilede iletişime geçebiliriz isteyen arkadaşlarla şu mamboyu halledelim kardeşlerim
mehmed is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2008, 11:40 PM   #2
ocs
Mambo User

Re: Bölüm oluşturma

Selam Mehmed,

Hiyerarsi, Bolum -> Kategori -> Icerik olarak gidiyor.

Altta kalanlarin iclerinin bos olmasi gerekiyor ki, silebilesin. Sanirim bu kismi atladin.

Icerisinde, icerik olan kategorileri silemezsin, dolayisiyla, kategorinin ait oldugu bolumu de.

Oncelikle, icerigini duzenle. Bolum -> Kategori -> Icerik olayini.

Daha sonra Menu Yoneticisinden, Menu ogeleri ekleyebilirsin. Ekleyecegin menu ogesi, Bolum Tablosu, Bolum Blogu, Kategori Tablosu/blogu, veya direk olarak icerige isaret ediyor olabilir.

Biraz kurcala, bir kere olayi kaptim mi gerisi geliyor. http://mambo-manual.org 'a yada http://docs.mambo-foundation.org 'a bakabilirsin .

sorun olursa, lutfen cekinme. Mambo'nun ogrenme egrisi cok dik degil, ilk kismi atlaman gerekiyor . elimiden geldigince yardimci olmaya calisiriz
ocs is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2008, 01:52 PM   #3
mehmed
Mambo Noob

Re: edit

Teşekkürler OCS başardım onu menüleri oluşturuyorum. Şuan ki sorunum edit yapmakla ilgili

Örnek olarak;

En çok okunanlar
deneme1 (7 hits)

"hits" yazısını okunan olarak değiştiricem bunun gibi bir kaç edit yapmam gerekli

birde örnek bir menü açtım; içeriğine girince

deneme2 ( 1 öğe )
denemee3 ( 1 öğe )

şeklinde çıkıyor bunları yan yana yapacağı m oluştururken sağ sol diye soruyor birini sağ yaptım deneme amaçlı yalnız yine altına aldı. İlgilendiğiniz için tekrar, tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,
mehmed is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules